Szauna, medence,Nyaralás Magyarországon ,Balaton online,Nyaralás balatoni apartmanokban,Balaton - buli a Palace Disco-ban,Árak a Balatonon,Balatoni apartman Szauna, medence,Nyaralás Magyarországon,Balaton online,Nyaralás balatoni apartmanokban,Balaton - buli a Palace Disco-ban,Árak a Balatonon,Balatoni apartman Szauna, medence,Nyaralás Magyarországon,Balaton online,Nyaralás balatoni apartmanokban,Balaton - buli a Palace Disco-ban,Árak a Balatonon,Balatoni apartman Irány a Balaton.A Balaton teljesen kikapcsol.A háziállatot is magunkkal vihetjük a Balatonra.Mi szeretjük a balatoni nyaralónkat.A balatoni apartmanok jól felszereltek és kényelmesek.A Balaton adottságai kedvezoek a családoknak is.
Itt vagy: Balaton - a tó

Balaton - a tó

Információk a Balatonról

A "magyar tenger" közép- és nyugat-Európa legnagyobb tava. Vízfelülete 595 km2. A tó hossza 77 km, szélessége 3 km-től 14 km-ig terjed. A part hossza kb. 195 km. Ha valaki autóval kívánja megkerülni a tavat, az kb. 2-3 órát vesz igénybe.
A tó átlagos mélysége 3m. Nyáron a tó átlaghőmérséklete 19-22 °C, de ha két héten keresztül különösen meleg az idő, a sekélyebb területeken a víz hőmérséklete a 26-36 °C-t is elérheti.

Az édes, lágy víz a magas kálcium- magnézium tartalma miatt ásványvíznek minősül. A víz zöldes színét a csak itt előforduló balatoni algák okozzák. Az északi part igen gyorsan mélyül, ezzel szemben a déli parton akár 800 m-re is besétálhatunk. Ez igen ideális a kisgyerekes családoknak, és az úszni nem tudóknak.

Tegyen egy kirándulást a térségben!
Nézze meg akciós ajánlatainkat!
Oldalunkon mindig megtalálja az aktuális vízhőmérsékletet.

A 2003-2004-ben tapasztalt aggasztóan alacsony vízszint szerencsére visszaállt a normális értékre, sőt 2 cm-rel meg is haladta a 2002-s értéket.
A vízminőség a jó és a kiváló minősítések között mozog.
A Balaton Európa legtisztább tavainak egyike.